Claus per optimitzar les vendes del teu ‘e-commerce’ | EDE
claves para optimizar las ventas de tu e-commerce
Envia'ns suggerències
Transformació digital
2 min del teu temps

Claus per optimitzar les vendes del teu ‘e-commerce’

Mon Aug 22 08:26:16 CEST 2022

La conversió i la fidelització de l’usuari són dos pilars fonamentals de l’estratègia que cal seguir en la gestió d’un e-commerce.

El comerç online s’ha convertit en el mètode de compra preferit pels consumidors i moltes empreses n’han aprofitat l’efervescència per potenciar les vendes a través d’Internet. De fet, cada cop hi ha més negocis que neixen per donar un servei exclusivament online, ja que aquest model possibilita que moltes petites i mitjanes empreses (pimes) puguin créixer i accedir a altres mercats.

Perquè un e-commerce sigui exitós i rendible cal tenir en compte una sèrie de consideracions, explica Erik Rigola, consultor en estratègia digital de RocaSalvatella, al webinar ‘Claus per optimitzar les vendes del teu e-commerce, organitzat a través de HUB Empresa de Banc Sabadell. “La conversió i la fidelització de l’usuari són dos pilars fonamentals de l’estratègia a seguir en la gestió d’un e-commerce, que es tradueixen, finalment, en un augment del nombre de vendes i de clients”, assenyala.

Conèixer bé cada etapa del funnel de conversió permet transformar l’usuari en client

Qualsevol negoci online ha de fer procés de diverses etapes a l’hora de transformar els usuaris en clients: captació, conversió i fidelització. Aquestes etapes conformen el que coneixem com a funnel de conversió, també anomenat embut de conversió, atesa la similitud que té amb un embut real: moltes persones accedeixen a la pàgina web, però, en realitat, només un petit percentatge acaba comprant. Conèixer cadascuna de les fases i analitzar què passa en cadascuna d’elles és clau per detectar possibles problemes o oportunitats i assentar amb èxit un negoci a Internet.

Com puc impulsar les vendes de la meva botiga online?

  • Captació

Es tracta de generar notorietat de marca perquè es conegui un producte o servei i captar visites a la pàgina web del negoci. Anunciar-se i posicionar-se bé a Internet a través de cercadors és fonamental per aconseguir que els usuaris visitin el lloc web. “Cal optimitzar el posicionament a web per augmentar el trànsit a través d’una bona estratègia SEO”, assenyala Rigola. Però també es pot fer aquesta captació mitjançant les xarxes socials o els anuncis per Internet.

  • Conversió

La navegació i la usabilitat del lloc web són dos factors clau per generar conversió, és a dir, que l’usuari acabi sent client, però també influeixen l’inventari de producte, el preu, poder oferir mètodes de pagament que s’adaptin a les necessitats dels usuaris -per exemple, fraccionar els pagaments en cas d’imports elevats-, i la generació de confiança. “En cadascun dels passos fins a fer una compra es van perdent usuaris; per tant, com més fàcil i senzill sigui tot el procés, molt millor, sobretot pel que fa al check out de pagament que és on hi ha més probabilitat que l’usuari abandoni”, afirma Rigola.

En aquest sentit, Arsenio Pérez, director de TPV Negocis de Banc Sabadell, destaca a l’esmentat webinar que “el telèfon mòbil s’ha convertit en un instrument fonamental de compra a través de l’e-commerce, i els compradors busquen simplificar el procés amb pagaments a un sol clic o mitjans com Bizum que són necessaris per fer més agradable l’experiència de compra”.

Pot interessar-te: Com puc sol·licitar un datàfon o TPV per al meu negoci?

S’han implementat molts mètodes de pagament pel que fa al pagament en les transaccions i les solucions de TPV disponibles actualment. “Ja és possible vendre a distància productes i serveis a través de xarxes socials com Instagram, Facebook o Twitter; també mitjançant ofertes personalitzades per fer més atractiva la compra i sense haver de passar per una pàgina web”, afirma Pérez. En tots els casos, la confiança del consumidor és un element bàsic a l’hora de finalitzar una compra al comerç electrònic, afegeix.

  • Fidelització

Un pla de fidelització correcte permetrà fer més rendible un negoci online. “Aconseguir un client recurrent és molt més econòmic que generar nous clients de manera continuada, sobretot en mercats competitius com el turisme o la moda”, assenyala Rigola. Hi ha programes de fidelització a través del correu electrònic, la freqüència de compra, la generació de descomptes o regals… L’atenció al client és clau. Per això, cal disposar d’un CRM, un sistema que permet analitzar el client i gestionar tota la relació amb ell des del màrqueting fins a la comunicació i la gestió d’incidències. Entre les solucions de CRM que ofereix el mercat, les més conegudes i utilitzades són Salesforce, Microsoft Dynamics CRM o HubSpot.

En qualsevol cas, per assolir l’èxit d’un negoci a Internet és clau comptar amb l’assessorament d’un professional com el gestor del banc, que pot aconsellar a l’hora d’accedir a finançament i a ajudes per impulsar la digitalització de l’empresa.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

-Temes relacionats-
up