movi-image-elpais-banca-online-negocio-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
Només uns minuts del teu temps

Banca ‘online’: coneixes tot el que pots gestionar a distància al teu negoci?

07/04/2020

Si ets autònom o tens una empresa això és el que t’ofereix, de manera senzilla i segura, la banca digital perquè la teva empresa no pari

La banca a Internet, tant des de les aplicacions com des de les pàgines web, s’ha convertit en els últims anys en una forma àgil i segura de gestionar l’activitat financera de qualsevol empresa i, fins i tot, la personal, que cada vegada utilitzen més ciutadans. Tant és així, que el 83% d’espanyols que la utilitzen ho fan per la seva comoditat i flexibilitat, segons un estudi, previ a la pandèmia de la covid-19, de Mastercard, empresa multinacional de serveis financers.

Aquest tipus de servei pren especial protagonisme durant la crisi sanitària que estem vivint. Durant el confinament els bancs continuen oferint els seus serveis tant en algunes de les oficines com a les seves seus virtuals. És aconsellable, no obstant això, que s’eviti sortir de casa i es realitzin les gestions a través de l’aplicació, la pàgina web o el telèfon d’ajuda de la teva entitat.

Aquestes són les oportunitats que t’ofereix.

Quines operacions puc gestionar com a empresari?

Pràcticament la totalitat de tot el que puguis necessitar. Aquestes són algunes de les possibilitats, però per a més informació o com fer-ho pas a pas, pots consultar el web del teu banc.

 1. Pagar rebuts
 2. Pagar impostos
 3. Cobrar xecs
 4. Firmar documents enviats per la gestoria
 5. Pagaments o cobraments a proveïdors i clients
 6. Avançar el pagament de factures
 7. Realitzar transferències en la moneda local o en divises
 8. Consultar comptes, moviments i saldos
 9. Gestionar els TPV (Terminal Punt de Venda) per controlar facturació o consultar operacions
 10. Gestionar pagaments amb targeta i ajornar els pagaments
 11. Traspàs de diners entre comptes
 12. Gestionar operacions de finançament per exportacions, remeses d’ exportació i importació
 13. Visualitzar els préstecs i avals

Quins avantatges ofereix la gestió online respecte a la tradicional?

Aquest tipus de banca és una peça clau en la transformació de les empreses, un procés que, tot i que en moltes ja està avançat, en altres, especialment pimes, és una tasca pendent. “La banca en línia permet donar un impuls a la digitalització de la teva empresa”, comenta Robert Tornabell, professor emèrit de la Universitat Ramón Llull i exdegà de l’escola de negocis ESADE.

Aquesta digitalització i posada en funcionament de la banca a Internet es cristal·litza, independentment de la mida de l’empresa, en els següents beneficis:

 • Immediatesa gràcies a que les gestions es realitzen en el moment. Això suposa un estalvi de temps.
  Sense horaris. Pots consultar l’operativa de la teva empresa i els teus productes en qualsevol moment de les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.
  Seguretat i confidencialitat. Quan fas servir un compte electrònic, cada operació dona lloc a una alerta perquè estiguis al cas de les teves finances i alhora per evitar violacions de la seguretat.
  Traspassen fronteres. Pots operar des de qualsevol país.
  Diverses formes de contacte. Compten amb canals d’atenció al client més enllà del telèfon, com els seus comptes a les xarxes socials, els chatbots, el correu electrònic o, fins i tot, a través de WhatsApp.

Com funciona el teu banc online?

Aquest tipus de banca engloba tant a la banca tradicional a través del seu canal en línia, a bancs que van néixer a la Xarxa, però que amb el temps van obrir oficines físiques, els bancs virtuals que només operen digitalment i la nova banca mòbil, basada en aplicacions que es gestiona a través del telèfon mòbil. Totes posseeixen una gran varietat de serveis, per la qual cosa no necessites desplaçar-te a cap sucursal bancària per realitzar operacions o consultes. Només és imprescindible comptar amb un dispositiu connectat a Internet. Amb una sola gestió, que no et prendrà més de 10 minuts, podràs tenir un compte empresarial.

En aquests moments d’incertesa, entitats com Banc Sabadell, que sempre han tingut com a prioritat el teixit empresarial, han reforçat la seva tasca d’acompanyament per garantir les millors solucions de finançament a pimes i empresa. Per això, Banc Sabadell ha llançat un espai digital, bancosabadell.com/covid-19, que recull la informació actualitzada sobre les mesures que s’estan implementant i explica, de manera senzilla, com utilitzar els canals digitals disponibles per seguir operant amb normalitat des de casa. A més, també permet sol·licitar una cita amb el gestor per avaluar les necessitats particulars de cada empresari.

És fàcil connectar-te a la banca online?

Sí, per accedir a aquest tipus de banca necessites a més del dispositiu connectat, el DNI i un usuari i contrasenya. Hi ha bancs que ofereixen la possibilitat de connectar-te a través de reconeixement d’empremta o facial, sempre que el dispositiu que s’utilitzi compti amb aquesta opció.

Si ets empresa o autònom, pots donar accés a altres persones perquè operin cobraments i pagaments des del mateix compte.

Puc gestionar les meves tasques administratives com les factures o l’emissió d’impostos?

Si la banca online facilita totes les gestiones comentades, també existeixen aplicacions que s’articulen com a plataformes que reforcen aquest servei. “Ajuden a cobrir necessitats i a completar el cicle de vida de qualsevol empresa”, apunta Xavier Capellades, CEO de Nomo, una aplicació que va néixer amb l’objectiu de salvar les carències de més de tres milions d’autònoms, que representen el 17% del PIB d’Espanya.

En general i tot i que estan a l’abast de qualsevol empresa, independentment de la seva mida, són les pimes i els autònoms les que més profit poden obtenir d’aquest tipus d’aplicacions, sobretot quan no compten amb un departament financer.

Aquestes aplicacions estalvien molt temps de gestions. “Pots arribar a estalviar-te fins a cinc dies laborables al mes en tràmits”, assegura Capellades.

Amb elles es poden des de digitalitzar les despeses i les vendes, gestionar l’emissió de factures i pressupostos personalitzats, portar el control dels impostos fins a validar si tens tresoreria suficient per fer front a despeses o brindar un servei de gestoria.

Tasques i gestions que, en aquestes circumstàncies de confinament, Nomo ofereix de manera gratuïta fins al 30 d’abril perquè els autònoms gestionin el seu negoci i provin l’aplicació. “Hem vist com els autònoms descobrien ara aquestes eines i com n’augmentava la demanda. També hem comprovat que a més era un bon moment per digitalitzar-nos. Així que hem decidit obrir l’aplicació perquè tothom comprovi els seus avantatges”, conclou Capellades.

QUÈ M’OFEREIX LA BANCA EN LÍNIA COM A USUARI PARTICULAR?

Tant l’aplicació com la pàgina web permeten al client del banc comprovar el seu saldo i les seves transaccions en qualsevol moment, com, per exemple, l’ingrés de la pensió, la prestació per atur, l’ingrés del salari o de les factures, en cas de ser autònom.

També és possible realitzar transferències, firmar documents, gestionar rebuts, contractar una assegurança o sol·licitar la moratòria de la hipoteca, entre altres accions.

 
-Temes relacionats-
up