Autònoms: per què contractar una assegurança de vida? | EDE
autónomos por qué contratar un seguro de vida
Envia'ns suggerències
Petita empresa
4 min del teu temps

Autònoms: per què contractar una assegurança de vida?

Mon Jun 20 09:40:53 CEST 2022

Les assegurances de vida garanteixen una protecció econòmica dels éssers estimats de l'assegurat en cas de patir una incidència greu. Descobreix perquè és fonamental, especialment si ets un professional autònom.

Els autònoms són el col·lectiu professional més vulnerable, ja que si detenen la seva activitat per qualsevol motiu, com ara una malaltia o per algun assumpte familiar, és probable que en vegin minvats els ingressos. Davant d'aquest escenari, els treballadors per compte propi poden contractar una assegurança de vida, ja que «en el cas que no puguin continuar amb el seu negoci a causa d'una invalidesa permanent absoluta o mort –destaca José Manuel Veiga, director d'Assegurances de Protecció de BanSabadell Seguros-, ells i els seus familiars estan protegits i poden mantenir l'estabilitat econòmica de què disposen ara amb la seva aportació. Amb l'assegurança de vida i gràcies al capital assegurat que es decideixi, protegiran allò que més els importa».

Tot i la millora de les cobertures socials a Espanya en els darrers anys, si un autònom pateix una incapacitat permanent, cobra de mitjana gairebé 300 euros menys que un professional per compte d'altri, segons la Federació d'Organitzacions de Professionals, Autònoms i Emprenedors (OPA).

Què són i per a què serveixen les assegurances de vida?

Una assegurança de vida aporta tranquil·litat protegint el que més valoren els clients, gràcies al fet que cobreix els riscos de defunció per qualsevol causa i, en el cas de, per exemple, l’assegurança de vida Life Care de BanSabadell Vida, a més, cobreix la invalidesa permanent absoluta, sigui per accident o per malaltia, explica Veiga. «Després de l'experiència viscuda amb la pandèmia de la COVID-19, es fa indispensable disposar d'una dotació econòmica davant de qualsevol imprevist que pugui sorgir», afirma.

Pot interessar-te: Encara no tens una assegurança de vida? Deixa't assessorar i contracta l'assegurança de vida que s'adapta millor a les teves necessitats

En el cas dels autònoms, les assegurances de protecció de pagaments ofereixen a més una protecció en els supòsits de desocupació o inactivitat, ja que, habitualment, són assegurances associades a hipoteques i a préstecs, de manera que si el prenedor de la pòlissa no pot fer front als pagaments corresponents, aquest tipus d'assegurança es farà càrrec de les quotes mensuals. A més, es poden afegir cobertures addicionals, per causes com ara una invalidesa temporal, una indemnització per baixa laboral o un subsidi per cessament d'activitat.

Cada vegada les assegurances de vida incorporen un ventall més gran de serveis per als usuaris. Per exemple, accedir a consultes d'orientació mèdica via telefònica durant les 24 hores, sol·licitar una segona opinió mèdica en cas de malaltia greu als millors professionals mèdics del món, obtenir atenció personalitzada per part d'un equip de psicòlegs o un assessorament sobre nutrició, al·lèrgies i alimentació infantil.

«Les assegurances de protecció Life Care s'adapten a les necessitats i la situació particular de cada persona. Així, cada client pot gaudir d'una oferta completa de la seva assegurança de vida, competitiva i adaptada al seu perfil. Com a referència, seria recomanable un capital assegurat equivalent a tres vegades els ingressos anuals per mantenir el nivell de vida mentre la família s'adapta a la nova situació», afirma Veiga.

Pot interessar-te: Com seleccionar una bona assegurança de vida

Com funciona una assegurança de vida?

En una assegurança de vida, l'assegurat, en aquest cas, l'autònom, designa els seus beneficiaris (el cònjuge, els fills, el soci,…). Un cop subscrit el contracte, la companyia asseguradora es compromet a pagar una quantitat de diners establerta si aquest professional pateix alguna de les incidències recollides dins de l'acord durant el temps de vigència fixat. La prima anual que ha de pagar l'autònom per mantenir en actiu aquesta assegurança depèn del capital assegurat que vol percebre ell o els seus beneficiaris, així com d'altres característiques, principalment l'edat de l'assegurat.

Els beneficis fiscals de les assegurances de vida

Des del 2017 els autònoms es poden desgravar les primes de l'assegurança de vida per les cobertures de defunció, invalidesa permanent absoluta i incapacitat total, fins a un màxim de 500 euros l'any per persona, si l'assegurat i el beneficiari són la mateixa persona, explica el director d'Assegurances de Protecció de BanSabadell Assegurances.

En qualsevol cas, abans de contractar un producte de protecció vida, és recomanable comptar amb l'assessorament d'un professional com ara el gestor de l'entitat, que guia cada persona sobre l'assegurança que més s'ajusta a les vostres necessitats i respon qualsevol dubte que us pugui sorgir.

Pot interessar-te: Per què tothom ha de tenir una assegurança de vida

 

 

Fotografia de Steven Van Loy a Unsplash
-Temes relacionats-
up