movi-image-apps-ahorrar-compras-online-1
Envia'ns suggerències
Estalvi
3 min del teu temps

Aplicacions per estalviar en compres online

Mon Oct 07 12:08:57 CEST 2019

Un de cada dos espanyols compra per internet: descobreix les millors apps per fer-ho

Les compres per internet creixen cada any, tant en volum com en quota de mercat sobre el total. Segons la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, l’any 2018 va tancar amb 40.000 milions d’euros en vendes per internet.

El 50% dels compradors compraven per internet a inici del 2018, segons dades de la patronal de supermercats ASEDAS i la Universitat Complutense de Madrid en el seu estudi sobre e-commerce. Quines eines ens permeten estalviar?

Dues aplicacions per estalviar a Amazon

El comerç electrònic d’Amazon ocupa el primer lloc a Espanya, seguit d’Aliexpress i El Corte Inglés, segons el rànquing d’eShow Magazine. Aquest nivell d’importància ha fet que programadors independents dissenyin seguidors de preus com CamelCamelCamel (web), PriceAlert (Android) o Yroo (iOS).

CamelCamelCamel té una extensió per a Chrome, encara que disposa de la seva pròpia barra de cerca web. Tant si copiem la URL d’un producte en aquesta última com si premem sobre l’extensió a Chrome en entrar al producte, veurem un històric amb l’evolució del preu. Gràcies a això podrem descartar ofertes que no són tan atractives com sembla.

Estalviar en la compra setmanal

Omplir el carret de la compra suposa per a les famílies prop del 14% de la despesa de la llar, segons l’INE. Aplicacions com SoySuper (Android i iOS) o Lola Market (Android i iOS) poden ajudar-nos a localitzar ofertes per supermercat.

Aquestes dues apps permeten fer la compra a través de l’aplicació i tenen ofertes periòdiques en els lliuraments a domicili. Això sí, també poden utilitzar-se com a mers comparadors de productes.

D’altra banda, l’app RadarPrice (Android) també ajuda a localitzar el substitut més assequible, així com el punt de venda que més ens interessa. Ara bé, com que aquesta aplicació depèn de la comunitat, la seva versatilitat dependrà de la zona on visquem.

Compra de segona mà per internet

Una manera d’estalviar a l’hora de comprar és recórrer a ofertes publicades en aplicacions de segona mà. A Espanya destaquen Wallapop (Android i iOS), Vibbo (antiga SegundaMano, Android i iOS) i Milanuncios (web i iOS).

En aquesta categoria també trobem apartats específics en grans e-commerces com Amazon, eBay o Fnac. La secció Amazon Warehouse de productes recondicionats té com a avantatge, respecte de les altres apps, la facilitat amb què el comprador pot recórrer a la garantia de producte.

Sigui quin sigui el nostre objectiu d’estalvi, tant al supermercat com en oci o en botigues online, hi ha una app o plataforma web que pot ajudar-nos a aconseguir que no se’ns escapi cap oferta.

Fotografia de Christian Wiediger a Unsplash
-Temes relacionats-
up